Balaton Parti Kft

Thanhoffer villa

A villáról

Régi fényében, újra dísze Siófok városának.

A Thanhoffer villa 2.342 m2 területű saroktelken helyezkedik el, mely az 1890-es évek végén épült, később helyi védett villává vált. 2012-13-ban teljeskörűen felújításon esett át,melynek során összesen 6 db lakosztály/szoba került kialakításra. A felújítás célja az érték megőrzésen túl egy olyan exkluzív vendégház kialakítása volt, amely a jövőben konferenciák, találkozók helyszínéül is szolgálhat, vendégül látva a város prominens vendégeit.

Az épület pince + fszt + 1. emelet + tetőtér szintelosztású. A 205 m2-es földszinten egy kisebb előadóterem, étkező és egy teakonyha található.

A villa egyik érdekessége, hogy 1919-ben 4 hónapon át Horthy Miklós kormányzó főhadiszállásaként szolgált. Siófok legpatinásabb villája műemléki igényességi rekonstrukción esett át, majd ezt követően megkapta a Somogy Megyei Közgyűléstől a megtisztelő Örökségünk Somogyország Kincse díjat.

A Thanhoffer villa szolgáltatásai

Szobák

Exkluzív lakosztályok, modern vendégszobák különleges környezetben.

Olvassa el a Thanhoffer Villa történetét!

Apartmanok

Válassz 8 darab apartmanunk közül és töltsd családoddal vagy baráti társaságoddal a Balaton partjától egy lépésre a nyarat!

Megszakítás