Siófoki Nagystrand

A siófoki Nagystrand a Balaton egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13.500 fő, Balaton parti szakasz hossza: 670 m.
A strand szezonálisan üzemel, minden évben májustól-szeptemberig várja a pihenni, szórakozni vágyókat.
A strandon minden igényt kielégítő változatos vendéglátóegységek, szolgáltatások várják a nyár szerelmeseit!

Hírek és események

Kövesd figyelemmel a legfrissebb híreinket és eseményeinket!

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közleménye

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közleménye Az elmúlt hideg éjszakák hatására a Balaton kikötőiben és parti sávján kialakult egy vékony jégréteg, a tó parti sávtól távol eső területein azonban most is hullámzik a víz a szél hatására. A tó befagyása nem várható a következő napokban, sőt olvadás indulhat meg szombattól, vasárnaptól amely az erős szél hatására el is tüntetheti a jeget a parti sávból. A kialakult jégréteg 3-7 cm közötti, teljesen változó szerkezetű, de összességében a biztonságos jégen tartózkodásra alkalmatlan, tehát életveszélyes a most kialakult vékony jégre menni! A szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet alapján a szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. A szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. (3) Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni: a) éjszaka és korlátozott látási viszonyok között; b) járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével; c) kikötők és veszteglőhelyek területén; d) folyóvizeken és azok mellékágain. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság állománya a Balaton teljes parti sávjában kiemelten ellenőrzi a jégen tartózkodással kapcsolatos szabályok betartását, elsősorban figyelmezteti a szabályokat megsértőket, azonban visszatérő vagy súlyosabb esetekben helyszíni bírságot szab ki vagy szabálysértési eljárást kezdeményez. A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Városőrség is folyamatos járőrszolgálatot lát el a parti szakaszon a balesetek megelőzése, illetve a bajba jutottak segítése céljából. Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Horváth László r ezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/balatoni-vizirendeszeti-rendorkapitanysag-kozlemenye

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közleménye


Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közleménye

Az elmúlt hideg éjszakák hatására a Balaton kikötőiben és parti sávján kialakult egy vékony jégréteg, a tó parti sávtól távol eső területein azonban most is hullámzik a víz a szél hatására.

A tó befagyása nem várható a következő napokban, sőt olvadás indulhat meg szombattól, vasárnaptól amely az erős szél hatására el is tüntetheti a jeget a parti sávból.

A kialakult jégréteg 3-7 cm közötti, teljesen változó szerkezetű, de összességében a biztonságos jégen tartózkodásra alkalmatlan, tehát életveszélyes a most kialakult vékony jégre menni!

A szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet alapján a szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. A szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog.

(3) Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni:

a) éjszaka és korlátozott látási viszonyok között;

b) járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével;

c) kikötők és veszteglőhelyek területén;

d) folyóvizeken és azok mellékágain.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság állománya a Balaton teljes parti sávjában kiemelten ellenőrzi a jégen tartózkodással kapcsolatos szabályok betartását, elsősorban figyelmezteti a szabályokat megsértőket, azonban visszatérő vagy súlyosabb esetekben helyszíni bírságot szab ki vagy szabálysértési eljárást kezdeményez. A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Városőrség is folyamatos járőrszolgálatot lát el a parti szakaszon a balesetek megelőzése, illetve a bajba jutottak segítése céljából.

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság

Horváth László r ezredes

rendőrségi főtanácsos

kapitányságvezető

https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/balatoni-vizirendeszeti-rendorkapitanysag-kozlemenye

TANDEM LÁTÁSSÉRÜLTEKKEL: ÓRIÁSKEREKEZÉS, DODZSEMEZÉS ÉS FLASHMOB SIÓFOKON

Mozdulj! Látássérültek a Nagystrandon 2022. augusztus 14.   A strandolókat is bevonták. A strandolókkal közös flashmobbal hívta fel a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, Balaton-kerülő tandemkerékpár-túrájának siófoki állomásán. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 11. alkalommal szervezte meg Balaton-kerülő tandemkerékpár-túráját. Az eseményhez 70 résztvevő csatlakozott, a látássérültek ép segítő társaikkal pattantak nyeregbe, hogy tandemkerékpárokon teljesítsék a 220 kilométeres távot. - Az első túránk szlogenje még úgy szólt, hogy együtt sportoljunk látássérült barátainkkal egy integrált közösséget alkotva – mondta a Siófoki Híreknek dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke. - Ez azóta már kiegészült azzal a célkitűzéssel, hogy az esélyegyenlőség lehetőségét a sport segítségével vigyük tovább. Ennek eszköze, hogy egyre több civil szervezettel, polgármesteri hivatalok képviselőivel találkozunk, a 11. túránk során pedig a művészetre is nagy hangsúlyt helyeztünk. A kerékpártúra résztvevői Siófokon, a Nagystrandon egy zenés-táncos flashmobot szerveztek, amibe még a strandolókat is bevonták. A rendezvényen Virág Erzsébet, a siófoki képviselő-testület idegenforgalmi és rendészeti bizottságának elnöke kiemelte, hogy az idei strandfejlesztések kapcsán öt siófoki strandon valósult meg a fogyatékkal élők strandolását segítő fejlesztés, mint például az akadálymentesített vizesblokkok, öltözők és vízbeemelő liftek. - Siófok Város Önkormányzatának jóvoltából immár sokadik alkalommal vendégeskedünk a városban, ahol a csapatnak fantasztikus élményt jelentett az óriáskerekezés, a dodzsemezés, hiszen a látássérült, vak emberek egyébként nem nagyon jutnak vezetési lehetőséghez, és így játékosan, veszélytelenül kipróbálhatták magukat a „volán” mögött – tette hozzá dr. Tálos Marianna, aki az önkormányzat mellett egyéni segítőiknek, Muskó Zoltánnak és Kardos Lászlónak is megköszönte a sárkányhajózási lehetőséget. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület tandemkerékpár-túrájához szerdáig még bárki csatlakozhat, akár néhány kilométer erejéig is, de azok, akik nem tudnak részt venni a túrán, szintén gyűjthetik a kilométereket, és virtuálisan a tandemes csapat tagjai lehetnek. Azok, akik a túra idején bárhol az országban, vagy akár a világban kerekeznek, és megtett kilométereik számát elküldik az egyesületnek, ajándékban részesülhetnek.
2022.08.14.
Nagystrand

TANDEM LÁTÁSSÉRÜLTEKKEL: ÓRIÁSKEREKEZÉS, DODZSEMEZÉS ÉS FLASHMOB SIÓFOKON

Nagystrand
2022.08.14.

Mozdulj! Látássérültek a Nagystrandon 2022. augusztus 14.

 

A strandolókat is bevonták.

A strandolókkal közös flashmobbal hívta fel a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, Balaton-kerülő tandemkerékpár-túrájának siófoki állomásán. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 11. alkalommal szervezte meg Balaton-kerülő tandemkerékpár-túráját. Az eseményhez 70 résztvevő csatlakozott, a látássérültek ép segítő társaikkal pattantak nyeregbe, hogy tandemkerékpárokon teljesítsék a 220 kilométeres távot.

- Az első túránk szlogenje még úgy szólt, hogy együtt sportoljunk látássérült barátainkkal egy integrált közösséget alkotva – mondta a Siófoki Híreknek dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke. - Ez azóta már kiegészült azzal a célkitűzéssel, hogy az esélyegyenlőség lehetőségét a sport segítségével vigyük tovább. Ennek eszköze, hogy egyre több civil szervezettel, polgármesteri hivatalok képviselőivel találkozunk, a 11. túránk során pedig a művészetre is nagy hangsúlyt helyeztünk.

A kerékpártúra résztvevői Siófokon, a Nagystrandon egy zenés-táncos flashmobot szerveztek, amibe még a strandolókat is bevonták. A rendezvényen Virág Erzsébet, a siófoki képviselő-testület idegenforgalmi és rendészeti bizottságának elnöke kiemelte, hogy az idei strandfejlesztések kapcsán öt siófoki strandon valósult meg a fogyatékkal élők strandolását segítő fejlesztés, mint például az akadálymentesített vizesblokkok, öltözők és vízbeemelő liftek.

- Siófok Város Önkormányzatának jóvoltából immár sokadik alkalommal vendégeskedünk a városban, ahol a csapatnak fantasztikus élményt jelentett az óriáskerekezés, a dodzsemezés, hiszen a látássérült, vak emberek egyébként nem nagyon jutnak vezetési lehetőséghez, és így játékosan, veszélytelenül kipróbálhatták magukat a „volán” mögött – tette hozzá dr. Tálos Marianna, aki az önkormányzat mellett egyéni segítőiknek, Muskó Zoltánnak és Kardos Lászlónak is megköszönte a sárkányhajózási lehetőséget.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület tandemkerékpár-túrájához szerdáig még bárki csatlakozhat, akár néhány kilométer erejéig is, de azok, akik nem tudnak részt venni a túrán, szintén gyűjthetik a kilométereket, és virtuálisan a tandemes csapat tagjai lehetnek. Azok, akik a túra idején bárhol az országban, vagy akár a világban kerekeznek, és megtett kilométereik számát elküldik az egyesületnek, ajándékban részesülhetnek.

Nagystrand Belépőjegy Árak

2022. szeptember 5-től a belépés ingyenes! 

Gyermekjegy

6-14 éves korig
Elő és utószezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  600.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  700.-Ft

Bérletek
 • Heti

  2800.-Ft

 • Hétvégi

  1400.-Ft

Főszezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  700.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  900.-Ft

Bérletek
 • Heti

  4000.-Ft

 • Hétvégi

  1700.-Ft

Őrizd meg értékeidet!

Vásárolj jegyed mellé értékmegőrző szekrényt, és tudd biztonságban értékeid míg strandolsz a Nagystrandon!
 • Kis értékmegőrző
  1200.-Ft
 • Nagy értékmegőrző
  1800.-Ft
Fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.SZÉP / Széchenyi kártyát elfogadunk A jegyárak változtatásának jogát a Balaton-parti Kft. fenntartja.

Felnőtt jegy


Elő és utószezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  1000.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  1300.-Ft

Bérletek
 • Heti

  5500.-Ft

 • Hétvégi

  3000.-Ft

Főszezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  1400.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  2000.-Ft

Bérletek
 • Heti

  9500.-Ft

 • Hétvégi

  5000.-Ft

Őrizd meg értékeidet!

Vásárolj jegyed mellé értékmegőrző szekrényt, és tudd biztonságban értékeid míg strandolsz a Nagystrandon!
 • Kis értékmegőrző
  1200.-Ft
 • Nagy értékmegőrző
  1800.-Ft
Fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.SZÉP / Széchenyi kártyát elfogadunk A jegyárak változtatásának jogát a Balaton-parti Kft. fenntartja.

Nyugdíjas jegy

Érvényes nyugdíjas igazolvánnyal
Elő és utószezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  700.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  800.-Ft

Bérletek
 • Heti

  3500.-Ft

 • Hétvégi

  1800.-Ft

Főszezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  900.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  1100.-Ft

Bérletek
 • Heti

  5500.-Ft

 • Hétvégi

  3000.-Ft

Őrizd meg értékeidet!

Vásárolj jegyed mellé értékmegőrző szekrényt, és tudd biztonságban értékeid míg strandolsz a Nagystrandon!
 • Kis értékmegőrző
  1200.-Ft
 • Nagy értékmegőrző
  1800.-Ft
Fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.SZÉP / Széchenyi kártyát elfogadunk A jegyárak változtatásának jogát a Balaton-parti Kft. fenntartja.

Diákjegy

Érvényes diákigazolvánnyal
Elő és utószezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  700.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  800.-Ft

Bérletek
 • Heti

  3500.-Ft

 • Hétvégi

  1800.-Ft

Főszezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  900.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  1100.-Ft

Bérletek
 • Heti

  5500.-Ft

 • Hétvégi

  3000.-Ft

Őrizd meg értékeidet!

Vásárolj jegyed mellé értékmegőrző szekrényt, és tudd biztonságban értékeid míg strandolsz a Nagystrandon!
 • Kis értékmegőrző
  1200.-Ft
 • Nagy értékmegőrző
  1800.-Ft
Fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.SZÉP / Széchenyi kártyát elfogadunk A jegyárak változtatásának jogát a Balaton-parti Kft. fenntartja.

Családi jegy

2 Felnőtt, 2 Gyermek részére
Elő és utószezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  2500.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  3300.-Ft

Bérletek
 • Heti

  12500.-Ft

 • Hétvégi

  6500.-Ft

Főszezon
Aktuális
 • Napi
  Hétköznap

  4000.-Ft

 • Napi
  Hétvége

  4900.-Ft

Bérletek
 • Heti

  23000.-Ft

 • Hétvégi

  13000.-Ft

Őrizd meg értékeidet!

Vásárolj jegyed mellé értékmegőrző szekrényt, és tudd biztonságban értékeid míg strandolsz a Nagystrandon!
 • Kis értékmegőrző
  1200.-Ft
 • Nagy értékmegőrző
  1800.-Ft
Fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.SZÉP / Széchenyi kártyát elfogadunk A jegyárak változtatásának jogát a Balaton-parti Kft. fenntartja.
Siófoki Nagystrand bejáratának térképes illusztrációja

Megközelítés

A Nagystrand keleti oldalán egy homokos partszakasz, homokföveny került kialakításra, mely első sorban a kisgyermekes családok körében keresett, és népszerű. Szintén itt, a keleti oldalon található a mozgáskorlátozott vendégek számára épített vízi lift és öltöző.

Gyerekes családokat élményelemekkel várjuk: 800 négyzetméteres játszótér homokozóval, mely közepén a 18 méter hosszú Kelén (Balaton legrégebbi hajójáról elnevezett ) fa gyermekjátékhajó áll, valamint feszített víztükrű gyermekmedence vízi élményjátékokkal.

A sportolás szerelmeseit homokos strandröplabdapályák várják, melyet a strandolók ingyenesen használhatnak.

Különleges és egyedi látnivaló az Óriáskerék is, amelynek tetejéről 50 méter magasságban gyönyörködhetünk a balatoni panorámában.

8600, Siófok, Petőfi sétány 3
Útvonalterv
Akadálymentesített belépés

Óriáskerék

50 méter magas
50 méter magasból gyönyörködhetünk a kivételes balatoni panorámában. Szuper kikapcsolódás családoknak és baráti társaságoknak, vagy romantikus esti program a kettesben érkezőknek – kihagyhatatlan élmény nappal és éjjel egyaránt!
Bővebben az óriáskerékről
Óráskerék rózsaszinüen megvilágitva este a stötétben a Nagystrandon
Plázs fehér homokos partja napozóágyakkal

Plázs

Szórakozóhely és strand
Minőségi szolgáltatásaival, egyedülálló, fehér-homokos strandjával és változatos napközbeni-esti programjaival vált a balatoni nyár megkerülhetetlen helyszínévé a siófoki ellazulás központja, a Plázs, ami június 8-tól újra nyitotta kapuit.
A Plázs weboldalára

Siófoki  Strandok

Látogass el a további Siófoki strandokra is és töltsd a Balaton legjobb partszakaszain a nyári vakációd! Garantáljuk, hogy jól fogsz szórakozni :)

Galéria

Tekintsd meg a Nagystrand képeit!

Nagystrand Üzemeltetési Szabályzat

Tekintse meg a Siófoki Nagystrand üzemeltetéséről szóló közérdekű információkat.
Letöltés
cross