Balaton Parti Kft

Tájékoztató !

Tisztelt Siófoki Lakosok!
Tisztelt Nyaraló Vendégeink!


Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a Balaton-parti Kft. a jogszabályoknak való megfelelőség és a hatósági előírások, engedélyek alapján üzemelteti a siófoki strandokat.

A Balaton-parti Kft. felelős strandüzemeltető cég, amely a kormányrendelet, a vízügyi hatóság előírásai és az önkormányzat közterülethasználati előírásainak betartása mellett a nyaralók és fürdőzők biztonságára is kiemelt figyelmet fordít.

A 17 km-es partszakaszon a zöldterület gondozása, a téli időjárás okozta sérült járdák helyreállítása, a strandi infrastruktúra (illemhelyek, padok, öltözők) és játszóterek rendbetétele, a mederkotrás és szonáros vizsgálat, a lépcsők és bóják vízbe helyezése mind-mind ütemezetten halad és a 2024. évi fürdési idényre kész lesz. A fürdési idény kezdetét a kijelölt strandokon vízben elhelyezett bóják és a parton teljesítő vízimentősök jelenléte együttesen jelzi.

A vízmintavételezés alapján az illetékes kormányhivatal által kiadott, a fürdési idényre vonatkozó engedélye alapján Siófokon kijelölt 6 fürdőhely 2024-ben az alábbiak szerint tart nyitva:

Nagystrand: 2024. május 17-szeptember 1. között

Az Újhelyi és a Sóstói strand, az Aranypart és Ezüstpart 2024. június 15-szeptember 1. között.

A Bimbó utcai szabadstrandon felújítási munkálatok zajlanak, várható befejezési határideje: július 1.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy zárt strandjaink (Újhelyi és Sóstói) a fürdési idény megkezdéséig közparkként igénybe vehetőek!

Természetesen a cégnél mi is naponta tapasztaljuk a változékony és nem szokványos időjárási körülményeket és örömünkre szolgál, ha minél több elégedett nyaralóvendég látogatja strandjainkat. Ezzel együtt Társaságunk a fentieknek megfelelő időpontokban, helyszíneken és valamennyi vonatkozó előírást figyelembevéve telepíti a Balaton medrébe a vízi bejárókat, a strandokat pedig csak a hatóság által meghatározott időszakban üzemeltethetjük.

Köszönjük figyelmüket, türelmüket és ne feledjék, mi az Önök biztonságos strandolásáért, nyaralásáért dolgozunk!

Siófok, 2024. május 22.

Balaton-parti Kft.

Facebook
Megszakítás