Bemutatkozás

Színpart

Szabadtéri Színpad Siófok​

A Színpart a Balaton egyik legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye a maga 1576 férőhelyével. A fedett színpaddal rendelkező szabadtéri előadóhely a város egyik legszebb részén a Jókai park mellett található. A nyári szezonban működő intézményben színházi előadások, operett-előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, táncszínházi előadások megrendezésére kerül sor.

A színpad története

A Balaton első szabadtéri színpadának építése 1949-ben kezdődött. Már ebben az időben is nagy volt az igény a nyári előadásokra,és koncertekre. A színpadot a Kossuth-díjas Varga Mátyás építész tervezte.

Névadója a város híres szülötte Kálmán Imre a világhírű operett szerző, aki maga nyitotta, vezényelte volna a Csárdáskirálynő című darabját, de politikai okok miatt ez nem valósult meg. A színpad a működése során többször is megújult az egyik ilyen fontos időszak a 70-es években volt. Ekkor annyira népszerű volt, hogy a Magyar Televízió a Táncdalfesztivált is innen közvetítette, illetve innen indult útjára a Halló itt Balaton, amelyben olyan híres előadók kezdték pályájukat, mint: Koós János, Kovács Kati, Korda György, Hofi Géza.

A nyolcvanas években az Interpop fesztivál népszerűsítette a színpadot, melyen számos későbbi ismert énekes és zenekar szerepelt. Többek között: Zoltán Erika, Zámbó Jimmy, Napoleon Bulvard, Z’ZI Labor, Pa-dö-dö.

Az ezredfordulót követően a színpad állapota már nem felelt meg a kor igényeinek, teljes körű felújítása vált szükségessé. 2010-re valósult meg a színpad modernizálása: nagyobb és fedett lett a színpadtér, új öltözők és vizesblokkok kerültek kialakításra. A mozgáskorlátozott látogatók számára pedig mind a nézőtéren, mind a mosdóknál külön rész áll rendelkezésre.

A színpad jelenlegi állapotában megfelel a mai kor elvárásainak, és tökéletesen alkalmas akár hazai, akár nemzetközi szintű produkciók lebonyolítására.

Előzetes időjárási tájékoztatás

Kedvezőtlen időjárás esetén az előadás elmaradásáról Társaságunk legkésőbb a rendezvény napján 17.00 óráig a      www.balaton-parti.hu honlapon közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy Társaságunk az előadás megtartására készül. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében a rendezvényt a helyszínen is lemondja.

További információ:     Az Esőszabályzatban


Ugrás az oldal tetejére
2017 évtől a Siófoki fizetős strandok is Szép-kártya elfogadóhelyek lettek!