Balaton Parti Kft

Sok vért adtak a Nagystrandon

Huszonöten jelentek meg a Balaton-parti Kft. új vezetése által kezdeményezett, legelőször megszervezett véradáson, melyet a siófoki Vöröskereszt vezetője, Perjési Sándor koordinálása mellett sikerült néhány nap alatt elintézni, tekintettel az országos vérhiányra.

A siófoki önkormányzati cég számos fizikai és irodai dolgozója jelentkezett a véradásra, melyet egy nagyon sokrétű és  alapos orvosi vizsgálat előzött meg és hasznos információkat kaptak a dolgozók arról, hogy milyen kizáró okok lehetnek a véradásnál. Többek között nézték a testsúlyt (pl. a nőknél 50 kg a min. testsúly, és a  hemoglobin szint min. értéke is megvan határozva). Az alapos orvosi vizsgálatnak és a kitöltendő adatlapnak köszönhetően került megszűrésre a jelentkezői kör.

A megjelentek közül sajnos többen nem feleltek meg, így  sajnos többükről kiderült, hogy kisebb, általuk észre nem vett egészségügyi problémájuk van – pl. minimálisan alacsonyabb hemoglobinszint, vagy testsúly – így a vizsgálaton megfelelt kollégáik és a többiek vére segíthet ez alkalommal az életmentésben.

A felhívásra jelentkezett a fürdőzőkön túl vízibicikli kölcsönző, étterem üzemeltető és szobakiadó is.

A helyi Vöröskereszt és a Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Kósz Ágota – aki maga is jelentkezett véradónak – megegyezett, hogy a bajban lévő embereken segítő akciót rendszeresen folytatni fogják.

Facebook
Megszakítás