Siófoki Nagystrand

Siófoki Nagystrand


 Védettségi igazolvány nélkül látogathatják strandjainkat!

A siófoki Nagystrand a Balaton egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13.500 fő, Balaton parti szakasz hossza: 670 m. A strand szezonálisan üzemel, minden évben májustól-szeptemberig várja a pihenni, szórakozni vágyókat. 

A Nagystrand 2004 és 2016 között minden évben „Kékhullám Zászló” minősítést kapott. Ezen minősítés üzenete a közönség számára: a strandon kiváló a vízminőség, színvonalasak a szolgáltatások és változatosak a programok.

A strand keleti oldalán egy homokos partszakasz, homokföveny került kialakításra, mely első sorban a kisgyermekes családok körében keresett, és népszerű. Szintén itt, a keleti oldalon található a  mozgáskorlátozott vendégek számára épített vízi lift és öltöző.


Plázs

A fiataloknak a Plázs jelenti a fő vonzerőt, mely szintén a strand területén található. A Plázs egy modern vízparti szabadidő komplexum, mely napközben és az esti órákban is rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. A strandolókat a Plázson igényesen kialakított napozó stég és 200 nm-s medence is várja. Aki sportolni szeretne, választhat a strandröplabda, a streetball, a lábtenisz, valamint a teqball közül, de van scitec summer gym és street workout pálya is. Aki pedig nem hagyományos vízi sportra vágyik, kipróbálhatja sup-ot azaz az „állva evezést” is.

Strandfoci pálya

A nagystrand területén az MLSZ által működtetett strandfoci pálya üzemel, melyen hazai és nemzetközi bajnokságokat rendeznek. A strandlabdarúgás nyári székhelyének lelátóin egyszerre akár 1500 néző szurkolhatja végig  a mérkőzéseket.

Óriáskerék

Nagyszerű élményt kínál az óriáskerék, mely naponta 14.00 órától 24.00 óráig vár mindenkit! Nappal és éjszaka is gyönyörű kilátást nyújt a Balatonra és Siófokra egyaránt.

Este a Balatonnál

Esténként a nagystrand szabadon látogatható. Fantasztikus látványban lehet részük mindazoknak is, akik csak végig sétálnak a kivilágított Balaton parton. Akik pedig szórakozni szeretnének, azokat a Plázson népszerű zenekarok és dj-k várják.

Petőfi sétány

A nagystrand déli oldalán található a népszerű Petőfi sétány, melyen számos színvonalas vendéglátó egység, étterem, szórakozási- és szolgáltatási létesítmény áll a turisták rendelkezésére. A sétányt 19.00 órától sétáló utcaként használhatják az idelátogatók. 

Ugrás az oldal tetejére
2017 évtől a Siófoki fizetős strandok is Szép-kártya elfogadóhelyek lettek!