Balaton Parti Kft

Mindent a városért, mindent a vendégeinkért – immáron egész évben, télen-nyáron

„Igazi megmérettetés és nagy kihívás számomra, hogy tegyek valami szépet, értékeset és jót imádott városomért, Siófokért” – ezt nyilatkoztam még ez év tavaszán, ügyvezetői megbízásom kezdetén.

Az azóta eltelt időszakban, a kihívásokkal teli, sokszor gondterhelt hónapokban sem koptak meg bennem ezek a szavak. Sőt, egyre inkább megerősítettek abban a hitemben, amit a mai napig őszintén, magamban megfogalmazva érzek, hogy ez az én küldetésem a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjeként.


A Balaton parti területeken végzett fenntartói közfeladatain, a szálláshelyek üzemeltetési és az önkormányzati tulajdonú ingatlanok hasznosítási tevékenységén túl 2023. évben további két meghatározó irányban raktuk le a Balaton-parti Kft. tevékenységének alappilléreit.

Egyfelől a nyári fürdőszezont követően meghirdettük a „4 Évszak a Nagystrandon” programsorozatot. Meglehet, az őszi szezonban tervezett programunk az időjárási viszonyok kedvezőtlen alakulása miatt elmaradt, a téli hónapokra megálmodott Jégpályát december 15-én megnyithattuk és egészen 2024. február 4-éig várjuk a korcsolyázni vágyókat. Egy különleges, több szempontból egyedi helyszínt biztosítunk a tél és a jégsport szerelmeseinek közvetlenül a Magyar Tenger partján, csodálatos panorámával. A reményeink szerint napfénytől csillogó 380 m2 jégpályán és a 100 m2 jégfolyosón Adventtől Farsanging hódolhatnak kicsik és nagyok a korcsolyázás örömeinek. A szórakozni vágyókat jégdiszkóval, karneváli programokkal várjuk, emellett különböző csoportok, cégek, baráti társaságok részére pályabérlést biztosítunk saját programjaikhoz.

A Nagystrand területén e mellett kialakítottunk egy szaunavilágot, amely kiszolgáló egységekkel és dézsafürdőkkel, közvetlenül a tóparton, nagyszerű panorámával várja nemcsak az extrém fürdőzésre vágyó vendégeket is.

A téli szolgáltatásokról természetesen mind személyesen, mind az internetes felületeken konkrét tájékoztatást megtalálhatnak az érdeklődők.

Másfelől ez évben kezdődtek meg és zárultak is le a Galérius Fürdő és Wellness Központ újra nyitását célzó, főként turisztikai tervezési munkák. Az 1,8 milliárd Ft értékre becsült beruházás a TOP Turisztikai pályázatból, a Balaton-parti Kft. részére biztosított bankhitelből és Siófok Város Önkormányzatának költségvetési forrásából fog megvalósulni – reményeink szerint még 2024. évben. Érezzük és tudjuk, hogy a Siófok Város ékkövét jelentő Galerius Fürdő újbóli üzemelését nagy várakozás övezi, mielőbbi nyitását nemcsak Siófok város lakossága, az apartmanok és nyaralótulajdonosok, a szállodák és szállásadók is várják, hanem természetesen a tulajdonos Önkormányzat és az üzemeltetéssel megbízott Balaton-parti Kft. is.

Az idén megújult honlapunkon külön menüpontot nyitottunk „Galerius Fürdő” néven abból a célból, hogy a Fürdő felújításával kapcsolatos információkat megosszuk az érdeklődők számára, betekintést nyújtsunk a Fürdő nyitásáig vezető folyamatokba.

A Balaton-Parti Kft. Siófok Város Önkormányzata 100%-os tulajdonában álló társaság, amely a több, mint 30 évvel ezelőtti alapítása óta számos szervezeti-működési változáson ment keresztül, múltbéli örökségei mai napig terhelik működését.

Társaságunk vezetése élén arra törekszem, hogy a tulajdonos által ránk bízott feladatokat hatékonyan végezzük, üzleti partnereinkkel kölcsönösen előnyös együttműködést tartsunk fent, és a siófoki lakosok, a nyaralótulajdonosok, valamint a rövidebb-hosszabb időre városunkba látogató vendégek számára magas színvonalon nyújtsuk szolgáltatásainkat.

Tevékenységünkkel hosszútávon szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Siófok város megőrizze és tovább erősítse a hazai és nemzetközi turizmusban elfoglalt szerepét.

Várjuk Önöket strandjainkon, szálláshelyeinken egész évben, télen-nyáron!


Kósz Ágota
ügyvezető

Facebook
Megszakítás