Balaton Parti Kft

Kiváló vízzel várják a siófoki strandok a fürdőzőket.

Magyarországon 283 természetes fürdővizet tartanak nyilván, ezek közül tavaly 177 kapott kiváló, 52 jó és 10 tűrhető minősítést, s mindössze hat került a kifogásolt kategóriába. (Utóbbiak közé a Dunántúlon egy gárdonyi és egy zalaegerszegi tó strandja.)

Az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű Balaton természetes fürdőhelyeinek többsége továbbra is kiváló jelentést érdemelt ki – írta az MTI.

Siófok 17 kilométer hosszú Balaton-partjának vize a mélységét és a minőségét tekintve is remek állapotban várja az idei szezonban a fürdőzőket. A vizet a fürdőszezonban folyamatosan ellenőrzik majd a szakemberek. Erről a vendégek a Balaton-parti Kft., továbbá az NNGYK honlapján tájékozódhatnak.

A Siófoki Önkormányzat tulajdonában lévő, s a strandokat kezelő Balaton-parti Kft. tervezi, hogy legalább a Nagystrand tekintetében megszerzi a legminőségibb szolgáltatásokat mutató 5 csillagos besorolást. (Jelenleg ez tart nyitva, a többi június 15-éig közparkként funkcionál, onnantól várja a látogatókat.)

Facebook
Megszakítás